EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

JBS спира преработката на говеждо

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

JBS спира преработката на говеждо

mail10:15 | 19.02.2013прегледи 448 коментарикоментари 0


Световният лидер в преработката на говеждо месо, бразилската компания JBS обяви, че временно спира търговията с европейско месо, след като името й бе замесено в скандала с конско месо, продавано като говеждо, предаде Франс прес. Белгийската група JBS Toledo, търговски филиал на бразилския гигант в Европа, "няма да търгува с европейско месо, докато не бъде възстановено доверието в европейската логистична верига за говеждо месо", съобщи в комюнике JBS.
Часове преди JBS да качи на сайта си това комюнике световният лидер в производството на храни Nestle обяви, че изтегля незабавно от продажба в Испания и Италия - страни, които досега не бяха въвлечени в скандала с конското месо, две тестения ястия с говеждо. Нестле посочи като виновник за взетата мярка германската Ейч. Йот. Шипке (H. J. Schypke), подизпълнител на доставчика JBS Тоlеdо.
В комюникето си JBS подчертава, че Шипке, който представя като "традиционен производител на продукти от преработено месо", "по никакъв начин не е част" от групата му. "В конкретния случай" продуктите, продавани с марката Нестле, "от самото начало на операциите по доставката, всички оперативни и логистични процеси са били направени от германския подизпълнител, който е доставил продукта на крайния потребител", се посочва в съобщението на Нестле. JBS подчертава, че нито един от случаите на заразяване (с конско месо - бел. ред.) не е бил установен по неговите вериги и нито един от клиентите на бразилската компания не е прекратил към днешната дата договора си с нея.

 


Тагове: месо, JBS
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1048