EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

iSchool не крие двойките

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

iSchool не крие двойките

mail14:10 | 14.10.2011прегледи 872 коментарикоментари 0


„Учениците вече не могат да скрият двойката по математика”, с тези думи Павел Хараламбов, управител на Про Телеком и създател на услугата iSchool, представени идеи за бъдещето на средното образование и навлизането на модерните технологии в него. Директорът на 45 ОУ „Константин Величков” в София посочи, че „Новата услуга не просто уведомява родителите за оценки и отсъствия, но е и път за разрешаване на проблемите на младежите още в зародиш, тъй като тези смс-известия дават постоянна информация за учениците”. Търговският директор на Про Телеком, Цветомир Димитров описа начините, по който училищата могат да печелят, докато родителите научават в реално време какви са оценките на техните ученици. Представителите на Синдиката на българските учители заявиха: „Ние напълно подкрепяме всички иновации в училищата, които ще доведат до по-ефективно обучение и комуникация”.
iSchool е система за известяване чрез SMS съобщение за оценки, отсъствия, забележки, похвали и родителски срещи. Класните ръководители бързо и лесно могат да изпращат допълнителна информация до конкретен родител или до родителите на цял клас. Системата е уеб базирана и не изисква инсталиране на софтуер. Предоставя се напълно безплатно за всяко училище което прояви интерес. Според вътрешната организация в училището, един или всички учители въвеждат оценките на учениците по лесен и удобен начин в системата, а тя автоматично изпраща обновената информация до родителите. Всеки желаещ да използва услугата, се абонира с SMS на кратък номер на стойност 4,80 лв. с ДДС на месец. От всеки абонамент, училището получава 1,20лв. изплащани в края на месеца, като по този начин родителите помагат на учебното заведение.
Про Телеком е телекомуникационна компания, която обслужва над 1,8 млн. смс-а на месец. Работи с трите мобилни оператора в България

 

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg