EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

IRIS OPEN TALKS разказва истории на успеха

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

IRIS OPEN TALKS разказва истории на успеха

mail07:19 | 11.04.2022прегледи 878 коментарикоментари 0


IRIS OPEN TALKS, платформата за дискусии и срещи на дигитални ентусиасти и създатели на тенденции в българския бизнес, събра на първото си издание в София Тех Парк банкери, финансисти, юристи, предрприемачи, иноватори, инвеститори и много приятели. С тази среща IRIS Solutions стартира серия неформални събития, на които има амбицията да среща различни групи от бизнеса с впечатляващи достижения на стартъп компании от екосистемата на Инкубатора в София Тех Парк, за да отвори съзнанието им за нови възможности. На първото от поредицата събития бяха представени три стартъпа, които се радват на международен успех със своите разработки.

Владимир Грозданов, създател и главен изпълнителен директор на Barin Sports, разказа за създадената от компанията система за изследване лимитите на човешкото тяло по време на тренировка и състезание. Компанията практически няма конкуренция в световен мащаб, тъй като останалите фирми в тази сфера предлагат много по-малко на клиентите си от нея. “Печелим всички търгове, на които се явим, просто защото сме най-добри”, отбеляза Грозданов. Barin Sports работи с някои от най-известните футболни треньори по света и у нас, които в реално време следят представянето на играчите си и могат да правят тактически промени в преследването на победата.

Myx Robotics е стартъп, чиито собственици преди да навършат 20 години вече са предприемачи от световна величина. Създатели на Клуба по роботика в СМГ, днес те изработват дигитални двойници на света около нас. Започнали с дигитализацията на кули за телекомуникационните оператори у нас и по света, днес те вече са дигитализирали цели градове в Западна Европа. „Други правят заснеманията, ние сваляме и анализираме данните и предоставяме нужната документация. Например, можем да заснемем българската пътна мрежа, да преброим дупките, да предложим начини за оправянето им и да изчислим колко би струвало това. Можем да създадем дигитални чертежи на сгради и съоръжения от снимки”, обясни Явор Михайлов. Той добави, че компанията се разраства амбициозно като целта е  от 17 души в момента да достигнеа 70 до края на годината.

CMYC Ingredients променя разбирането за храната, нейните вкусови и здравословни показатели. Базирана на научни изследвания и анализи система за хранене и създадените по иновативни технологии овкусители създават нови тенденции в съвременната кухня. Украинските основатели на фууд тех стартъпа атакуват успешно пазарите в Европа и се фокусират върху повишаване на образоваността на българите за здравословния начин на живот. CMYK Ingredients и изследователският й център са акредитирани от Европейската комисия.

Първото издание на IRIS OPEN TALKS премина под знака на една сериозно навлизаща в ежедневието ни тенденция - услугите, базирани на отворено банкиране. Това е сферата, в която IRIS Solutions е пионер в България и успешно работи в Югоизточна Европа. Чрез решения, базирани на отворено банкиране, вече може да се плащат сметките към “Софийска вода”, може да се правят плащания в платформата за онлайн търговци MerchantPro,  да се оптимизира дейността на счетоводителите и счетоводните отдели в компаниите. Тези решения пестят ресурси и време. Значително се намаляват и разходите по преводите тъй като парите преминават от сметката на подателя директно в сметката на получателя.
            Гостите на форума изпробваха как работят в действителност решенията, базирани на отворено банкиране и интегрирани от “Софийска вода”, “Микроинвест”, “Nula.bg”, Fintrade и фондация bCause.  Те имаха възможност  и да преведат средства за кауза, която подкрепя eкипът на IRIS Solutions “За доброто! В подкрепа на Украйна”, организирана от фондация bCause.

“Щастлива съм, че успяхме да съберем толкова хора, отдадени на професии с изключително напрегнато ежедневие и динамично развитие, да ги заредим с новаторски дух и да ги вдъхновим за още по-успешни начинания. Успехът винаги е вдъхновяващ, особено в стартъп средите, където работят млади и ентусиазирани хора. Разчитам на тези срещи все повече хора, от които зависи бъдещето на дигиталните разплащания, да отворят съзнанието си и да видят практическите ползи от отвореното банкиране”, коментира Галя Димитрова, основател и управляващ партньор в IRIS Solutions.

На въпроса “Какво е отвореното банкиране?” гостите на IRIS OPEN TALKS отговориха: бъдеще,  възможност, свобода, отърваване от монополните услуги, нови хоризонти и др.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 903