EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

IPhone с руско оборудване

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

iPhone с руско оборудване

mail15:45 | 30.01.2013прегледи 936 коментарикоментари 0


Китай прояви интерес към руски лазери с къси импулси, които широко се използват в производството на различна електроника, съобщи радио Голос Росии. Въпреки че продуктът тепърва се готви за реализиране, вече има поръчки за него от редица китайски компании.
Уникалната технология за производство на лазери с къси импулси беше създадена от руски учени и тези устройства сега ще се произвеждат в бизнес-инкубатора „Техноспарк” край Москва. Споразумението беше подписано в четвъртък между създателя на продукта компания PLL, „Техноспарк” и Уляновския център за трансфер на технологии.

Сами по себе си лазерите с къси импулси се използват отдавна в електронната индустрия, без тях е трудно да си представим производството на смартфон, компютър или таблет. Те се използват за фина обработка и маркиране на изделия от различен материал. Например, ябълката на задния панел на iPhone се гравира с помощта на подобно оборудване. Макар че по потребителски свойства руският продукт прилича на други аналози, той има определени конкурентни предимства, благодарение на които интерес към него се проявява още на етапа на проектирането му, казва Генералният директор на Уляновския център за трансфер на технологиите Андрей Редкин:
- Уникалността на руския продукт е в това, че лазерите от подобна класа на пазара струват къде по-скъпо от новия руски вариант. Нашите учени използваха съчетание от различни компоненти, по-специално, уникалното влакно вътре в лазера. Това позволи значително ад се намали цената на неговото производство. И всички компании по микроелектроника, които произвеждат подобни електронни устройства, са заинтересовани от купуване на серия такива лазери вместо онези, които се купуват сега.
Лазерите с къси импулси могат да се използват в медицината и в производството на коли. Но засега приоритетен пазар е електронната индустрия. С това се обяснява и географията на пласмента на новата продукция, казва Андрей Редкин:
- Сега наши главни потребители са производителите на мобилни телефони, компютри, таблети. Повечето такива производители се намират в Китай и вече активно правят поръчки за руско оборудване.
Сега някои от производителите на електроника нямат възможност да си купят лазери с къси импулси заради високата им цена. Вместо тях те често използват лазери с дълги импулси, които обаче деформират материалите в процеса на обработването. И сега новата руска разработка ще повиши качеството на продукцията срещу неголеми пари.

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1967