EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

iPhone превежда лесно бебешкия плач

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

iPhone превежда лесно бебешкия плач

mail12:45 | 24.01.2010прегледи 1602 коментарикоментари 0


Съвременните технологии могат не само да улеснят общуването на хората на далечни разстояния, но и дадат на родителите възможност да разбират по-лесно децата си, които все още не могат да говорят, информира ИТАР-ТАСС.
Специалистите от американската корпорация Apple се подготвят да въведат в телефона iPhone ново приложение, което може да "превежда". . . бебешки плач. След като определи по плача на детето какво иска то и от какво е недоволно, телефонът ще съобщава това на родителите.
Възможността за разработване на новото приложение на iPhone се дължи на научно откритие, доказващо, че независимо от националността и езика, на който родителите разговарят, плачещите деца в цял свят издават еднакви по честота и сила
звуци. Има общо пет универсални причини за плача на малкото дете - бебетата използват плача, за да "кажат" на родителите си дали са гладни, раздразнени, изморени, стресирани или просто им е скучно. Всеки вид детски плач е уникален и се различава от останалите чрез характеристиките на звука.
Испански учени педиатри са разработили програма, която разшифрова звуците, приемани чрез микрофон, а след това показва на екран резултатите от анализа. Точността на този "превод" според експертите е голяма и достига 96 процента.
Семейните психолози обаче се съмняват, дали телефон с такава функция би бил полезен за родителите. Според учените умението да се разбира плача на детето е важно за възникването на привързаност, общуване и близки отношения между родителя и детето.


Тагове: Apple, iPhone, плач, бебета
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg