EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

IPad със сериозен набор от видео игри

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

iPad със сериозен набор от видео игри

mail09:45 | 09.04.2010прегледи 1016 коментарикоментари 0


Още и седмица не изминала, откакто таблет компютърът iPad на американския технологичен гигант Apple е на пазара, и вече са разработени над 830 видео игри, пригодени специално за големия мултисензорен екран с висока резолюция, предаде Reuters.
Този брой дори не включва близо 25 000 игри от устройствата iPod Touch и iPhone, които ще могат да се играят и на най-новото изобретение на Apple, явяващо се нещо между смартфон и лаптоп, но и с ясната цел да задоволява нуждите на все повечето любители на игрите.
" iPad е четвъртата стъпка в еволюцията на игрите", отбелязва Гонзаг дьо Валоа, вицепрезидент по издателската дейност в Gameloft.
"Първата е микрокомпютърът, втората е игровата конзола, а третата - смартфонът. Всяка от тези платформи предизвика революция в игрите по свой собствен начин", допълва специалистът.
Apple вече е продал над 500 000 броя от айПад, а анализаторът Кейти Хюбърти от Morgan Stanley прогнозира, че технологичният гигант ще достави между 8 и 10 милиона такива устройства тази година, посочва Reutres.




 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg