EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

IPad излезе на световния пазар

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

iPad излезе на световния пазар

mail11:12 | 28.05.2010прегледи 1110 коментарикоментари 0


Хиляди почитатели на новите технологии се наредиха днес на опашки пред магазините на Apple за първото пускане в продажба на новия iPad извън Съединените щати, предаде Франс прес.
В Сидни още през нощта се оформи над 200 метра опашка пред магазина на американския технологичен гигант под зоркото наблюдение на охранители. Същата гледка можеше да се види и в Токио.
iPad ще се появи днес и във Великобритания, Франция, Германия, Италия, Испания, Швейцария и Канада. През юли ще бъде пуснат в продажба и в още девет страни, сред които Белгия, Холандия, Люксембург, Хонконг, Сингапур и Мексико.
Няколко десетки почитатели на новите технологии се редяха на опашка тази сутрин пред парижкия магазин на Apple малко преди отварянето му в 8 часа местно време. Около 30 служители на реда бяха разположени в района на магазина близо до Лувъра още от предишната вечер.
В Лондон около 40 нетърпеливци се стекоха още в полунощ през магазина на Apple. На първите, дошли на опашката, даже им  предлагали пари, за да отстъпят мястото си.
Малко по-голям от телефон или уокмен, по-променлив от електронна книга, по-преносим от преносимите компютри, за по-малко от два месеца iPad зае твърди позиции на пазара за електроника за широка употреба и вдъхна надежда на вестниците,
че ще намерят нов начин на разпространение.
В Съединените щати новият таблет компютър на Apple се продава от 3 април в безжична версия, а от 30 април с възможност за връзка през мобилните телефонни мрежи. Само за един месец бяха продадени над 1 милион бройки, което е два пъти по-бързо от темпото на продажби на iPhone преди три години. Впрочем, заради този успех световната поява на iPad беше отложена с един месец.
В Австралия iPad се продава между 629 австралийски долара (435 евро) за безжичния  модел и 1049 долара (7256 евро) за модела 64 GB съвместим с мрежите 3G.
Във Франция по прогнози на анализатори се очаква да бъдат продадени между 400 000 и 450 000 таблет компютъра до края на 2010 година, много голям дял от които ще са iPad.
Цената на iPad във Франция е от 499 до 699 евро за моделите с безжичен интернет и от 599 до 799 за моделите с връзка чрез мобилен телефон.
За да поддържа тайнственост, Apple не разкри колко поръчки за новото устройство е регистрирала от чужбина. Анализаторът Майк Абрамски обаче е на мнение, че те са 600 000, при положение, че Apple продава по 200 000 iPad - a седмично.



 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg