EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

InvestEU - климатични и енергийни проекти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

InvestEU - климатични и енергийни проекти

mail17:35 | 10.05.2021прегледи 948 коментарикоментари 0


Виждате безпилотен изглед на комплекс Lavrion с подстанции с газова изолация (GIS). 

В Егейско море Цикладите са група от 39 острова само 24 от тях са обитаеми. За задоволяване на нуждите от електроенергия на този остров разчитат на изкопаеми енергийни източници, както и на електроцентрала на всеки остров.

Със завършването на фаза А на Кикладския проект за взаимно свързване нуждите от електроенергия на Сирос, Парос, Антипарос, Наксос, Куфониси, Шинуса, Ираклия, Йос, Сикинос, Фолегандрос и Миконос вече са покрити от континенталната електропреносна система.

Взаимовръзката също така дава възможност за развитие на производството на зелена енергия на островите (като вятърни мелници и слънчеви панели), което ще инжектира тяхното производство директно в мрежета.

Този видеозапис представя примери за финансирани от ЕС на  проекти в секторите Климат и Енергия. Насърчаването на чиста енергия и борбата с изменението на климата са ключови приоритети за ЕС.

Проекти в Гърция, Холандия, Австрия, Франция, Швеция, Финландия и Германия се финансират от различни инструменти на ЕС като „Хоризонт 2020“, Европейския фонд за регионално развитие и Европейския фонд за стратегически инвестиции, сърцето на плана „Юнкер“.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg