EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Industry Watch:свиване на публичните разходи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Industry Watch:свиване на публичните разходи

mail20:23 | 06.07.2009прегледи 430 коментарикоментари 0


industry_watch_SLНай-важното, което трябва да реши следващото правителство е свързано със съкращаването на публичните разходи, заяви пред Дарик радио икономистът от Industry Watch Георги Стоев. Според него нерешените проблеми не произтичат от предложените управленски платформи преди изборите, а от необходимостта да се вземат решения по въпроси, за които досега не е направено нищо.
„На второ място след публичните разходи - това е реформа в сферата на здравеопазването. И третата сфера е вътрешните работи и вътрешната сигурност. Нито един министър не успя да постигне абсолютно нищо в тази сфера. Така че считаме опитите досега за реформи за пълен провал", каза Стоев.
На четвърто място той посочи сферата на образованието, като сфера, която стартира някои подобрения на модела от министъра, но неговата работа ще трябва да бъде довършена от следващия министър. И на пето място довършване на приватизацията, включително концесионирането на редица държавни активи - като започнем от магистралите, преминем през язовирите и стигнем до летищата, допълни той.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1129