EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Indesit:Раздвижване на пазара на бяла техника

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Indesit:Раздвижване на пазара на бяла техника

mail17:45 | 21.03.2013прегледи 677 коментарикоментари 0


Оперативната печалба на Indesit Company за четвъртото тримесечие на 2012 г. нараства със 45.6%, а приходите бележат ръст от 5% в сравнение със същия период на предходната година, съобщи команията.
В контекста на продължаващи трудности на европейския пазар, на годишна база компанията бележи ръст на приходите (2%) и увеличение на нетната печалба (6%). Успешните продажби на нови продукти и конкурентната способност на Indesit Company, правят възможно увеличаването на пазарния дял с 13%, като особено положителни резултати се наблюдават във Великобритания и Източна Европа. Значителен ръст бележат и приходите от бизнеса с услуги.

„През 2012 г. за първи път от началото на кризата се наблюдава раздвижване и дори минимален ръст в потреблението на бяла техника. Тази тенденция започна от второто тримесечие на годината и е резултат от натрупаното през последните години въздържание от покупка в съчетание с изключително атрактивни промоционални оферти на веригите за електродомакинска техника. Надявам се през 2013 позитивните тенденции на пазара на бяла техника да се запазят за да можем да завършим годината с равномерен и устойчив ръст.”, коментира Алена Георгиева, Регионален мениджър на Indesit Company България и Балкани.
Произведените партиди домакински уреди през 2012 г., в сравнение с 2011 г., отбелязват ръст от 3.3% в източна Европа и спад от 3% в западна Европа. Общото търсене в т.нар. Голяма Европа бележи спад от 0.8%.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg