EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Imagine Cup награди икономично шофиране

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Imagine Cup награди икономично шофиране

mail08:30 | 29.03.2013прегледи 607 коментарикоментари 0


Отборът Vertigo стана националният победител в локалните финали на Imagine Cup България за 2013 г. с разработка, която ще стимулира шофьорите да спестяват гориво. Проектът стартира като приложение за Windows Phone телефони в комбинация с допълнителен OBD (onboard data) елемент за автoмобили и ще дава съвети за подобряване на техниките за шофиране в реално време. Зелената идея си завоюва правото да участва на финала, като спечели надпреварата в категорията „Социално-отговорни каузи“, където се състезава с още 3 други проекта.

„В България състезанието се реализира успешно вече седма година и в резултат са създадени няколко много успешни компании като Nimero, Walk2Help и Gym Realm. Всяка следваща година Imagine Cup става все по-популярнo състезание и като част от инициативата за корпоративно гражданство Microsoft YouthSpark подпомага повече участници да развиват не само собствения си потенциал, но и този на България, създавайки условия за работа и стартирайки свои успешни компании“, заяви Георги Ранделов, изпълнителен директор на Майкрософт България.

Другите 2 конкурента на Vertigo във финалния етап на локалното състезание бяха отборите на Umbra, победителите в категория „Игри“, и Creating Genres, които се отличиха в категория “Иновации“. Umbra представиха игра, която дава възможност на любителите на приключения да се пренесат във вълшебния „свят на сенките“, да влязат в битка с чудовища, да превземат замъци и да се вживеят в ролята си на рицари. Играта се базира на геолокация и е предназначена за мобилни устройства. Екипът на Creating Genres заложи на платформа за създаване на игри, която превръща любителите на игри в техни създатели, без да са им необходими специални технически умения.

 

 

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4187