EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

IKEA шпионира служители и клиенти?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

IKEA шпионира служители и клиенти?

mail15:10 | 29.02.2012прегледи 502 коментарикоментари 0


Френският филиал на шведската търговска верига IKEA е шпионирал свои служители и дори някои клиенти, твърди френският в. "Фигаро", позовавайки се на сатиричното издание "Канар аншене".
IKEA е плащала за полицейски досиета на френската национална полиция чрез частната компания по сигурността Surete International, за да узнае всичко за служителите и клиентите си.
"Канар аншене" помества няколко показателни имейла между директора по управление на рисковете на IKEA-Франция, Жан-Франсоа Пари, и служители в специализирани компании по събиране на частни данни. Един от тези имейли доказва, че IKEA се е сдобила със секретна информация, която на теория трябва да бъде достояние само на националната полиция, отнасящи се до лица, свързани с престъпления - жертви и извършители. От друг имейл става ясно, че търговската верига е плащала по 80 евро за информацията, предоставена от частната компания Surete International.
Групата е търсила сведения за свои служители, сред които данни за членуване в синдикати, алтерглобалистки формирования, както и за притежавани от тях автомобили, шофьорските им книжки и за операторите на мобилните им телефони. IKEA е разследвала и свои клиенти, особено в случаи на търговски спорове.
Снимка: Архив БГНЕС


Тагове: Франция, IKEA
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1045