EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

IKEA пак продава кюфтенца

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

IKEA пак продава кюфтенца

mail08:40 | 26.03.2013прегледи 817 коментарикоментари 0


Шведската мебелна верига IKEA съобщи, че е възобновила продажбата на популярните си кюфтенца в ресторантите си в Австрия, Дания, Финландия и Швеция, след като спря продажбата им в над 20 страни заради открито конско месо в тях, предаде ДПА.
През февруари чешките власти откриха следи от конско месо в пакети от по един килограм, доставени от шведската компанията Dafgard. Тестовете, направени след това от Дафгорд потвърдиха тази информация. Решението отново да бъдат пуснати в продажба кюфтенцата в ресторантите на IКЕА засяга четири страни. IКЕА очаква, че ще й отнеме няколко седмици, за да се достигне необходимият капацитет за другите страни, в които продажбите на кюфтенцата бяха спрени, както и за замразените кюфтенца, продавани в отдела за храни на IКЕА, посочи говорителката на компанията Илва Магнусон.
Новият доставчик на Dafgard е базиран в Германия, но IКЕА планира да се обърне и към доставчици от Ирландия и Швеция, допълни тя.

Dafgard съобщи по-рано този месец, че е установил в Полша източника на конското месо, което е било открито в продаваните на IКЕА кюфтенца. Мебелната верига спря продажбата им в 24 страни, предимно в Европа. Магнусон посочи, че компанията обсъжда с националната
агенция по храните какво да се направи с продуктите, които са били спрени от продажба. Една от възможностите е те да бъдат дарени, след като им се сменят етикетите. Шведската верига за търговия с хранителни продукти Axfood съобщи, че от утре ще започне да дарява лазаня, която съдържа конско месо, на църква в централен Стокхолм, която провежда социална програма.

 


Тагове: IKEA, кюфтета
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg