EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

HSBC иска увеличение на заплатите с 40%

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

HSBC иска увеличение на заплатите с 40%

mail12:02 | 17.02.2010прегледи 980 коментарикоментари 0


Точно след като Royal Dutch Shell успокои отношенията си с инвеститорите, HSBC възпламени акционерите си с дебата за увеличение на заплатите на висшите мениджъри  с 30 до 40 %, съобщава Financial Times.
Сър Марк Мууди - Стюарт, председател на комисията за възнагражденията на HSBC ( и бивш председател в Shell), препоръчва на инвеститорите да увличат заплатите на изпълнителния директор Майкъл Джогъхан и на финансовия директор Дъглас Флинт.
Предложението е заплата на Джогъхан да бъде увеличена от £1.07 млн.( каквато той получава от 2008 г. ) на над £1.4 млн. за 2010 г. Увеличението ще формира и базата на допълнителните придобивки за изпълнителния директор на банковата институция. Така например, всяка година HSBC начислява към пенсионния фонд на директора еквивалентна сума от половината му заплата.
Плановете за заплата на Флинт са от £700,000 през 2008 г. да бъде увеличена  на приблизително £900,000.
Целта на банката е да балансира възнагражденията на висшия мениджмънт и да намали възнагражденията, свързани с представянето.
Политиката на Royal Dutch Shell е точно противоположна, припомня FT. След бурна година и множество протести на инвеститорите от компания съобщиха, че замразяват базовите заплати на висшия мениджмънт.
Решението на HSBC идва след като председателят Стивън Грийн, който няма да получи повишение на заплатата през 2010 г., заяви, че е необходимо да бъде подсигурено „подходящото заплащане за съответното представяне”.
Мотивите на HSBC са, че увеличението на заплатите са в отговор на поетите отговорности от Джогъхан по стратегическата дейност на компанията, а на Флинт по линия на привеждане на съответствие на дейността между регулация и риск.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg