EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

HP купува 3Com за $2.7 млрд.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

HP купува 3Com за $2.7 млрд.

mail11:17 | 12.11.2009прегледи 577 коментарикоментари 0


Hewlett-Packard (HP) съобщи, че ще закупи производителя на компютърни мрежи 3Com, предаде BBC.  Сделката се оценява на $2.7 млрд.

Очаква се сделката да бъде финализирана в началото на 2010г., като се изчаква одобрение от регулаторите, информират от HP.
Сделката ще позволи на фирмата да обедини сървъри, съхранение, мрежи, управление и услуги. Освен това компанията регистрира предварителна печалба, която надвишава очакванията на анализаторите, и то въпреки спадът в продажбите.
Солидното изпълнение е причина за изключителното представяне на HP през това тримесечие, като значение оказва ръстът в Китай, заявява изпълнителният директор Марк Хърд.
Анализаторите твърдят, че придобиването на 3Com ще помогне на компанията за осъществяване на нейната експанзия във важния за индустрията китайски пазар.
Това, което HP се опитват да направят, е да купят активи с добър пазарен дял в сектора, което да доведе до ръст на техния бизнес, смята Шанон Крос от Cross Research.
3Com генерира  приблизително 55% приходи от Китай, което ще разшири позициите на HP в страната, а това е позитивна стъпка за компанията, смята още тя.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg