EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

House of Beer - нова концепция на бирения пазар

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

House of Beer - нова концепция на бирения пазар

mail06:55 | 10.10.2017прегледи 10494 коментарикоментари 0


Специални и крафт бири от различни точки на света се предлагат на нашия пазар, обединени в единна платформа.

Немската пшеничена бира Erdinger и белгийската крафт бира Grimbergen, златистият испански лагер с цитрусови нотки San Migel Fresca, италианската Angelo Poretti  с няколко вида хмел и  американската Brooklyn Lager с изявен малцов характер са първите брандове, които представят платформата “House of Beer”. България е третият пазар в рамките на Карлсберг Груп, където нетрадиционни бирени предложения се обединяват концептуално и посрещат необходимостта от различни и нетипични за местния потребител вкусове.

House of Beer премиум брандове

ЕRDINGER Weißbier

ERDINGER Weiss е бира с хармоничен баланс на различни аромати, подчертани чрез типичното за шампанското бутилково отлежаване.

Пшеничната основа придава приятно пикантен вкус на карамфил, уравновесен с аромат на мая и специален набор от умерено горчиви хмелове. Малцовият аромат добавя леко сладникав вкус, който се балансира отлично с хмеловия дъх на бирата.

С високи нива на карбонизация и плътно тяло с елегантен характер, ERDINGER Weiss оставя усещане за баварски стандарт.  Леко горчивият послевкус е ненатрапчив и се оттегля бързо. Бирата подхожда добре на всякакъв вид месо, риба, салати, сирена и дори на десерти.

Алк. 5,3%Vol.           Германия          33cl; 50cl

ERDINGER Dunkel

Внимателно подбраната селекция от тъмни малцове с дълбоки, изпечени аромати е в основата на наситения характер и плътно тяло на ERDINGER Dunkel.

Тъмнокафявият цвят е характерен за тази елегантна пшенична бира. Всяка глътка разкрива хармонична симфония от селектирани пшенични и ечемични малцове, балансирани с аромата на Hallertau хмел. Вкусът се допълва от микс от карамел, ядки и прясно изпечен хляб. 

ERDINGER Dunkel е представена за първи път през 1989 г. Mайсторите пивовари на Erdinger създали тъмна пшенична бира, като подарък за рождения ден на собственика на пивоварната. Бирата толкова му се харесала, че започнали масово производство още на следващата година.  ERDINGER Dunkel подхожда добре на всякакъв вид месо, салати, сирена и на десерти. 

Алк. 5,3%Vol.           Германия          33cl

SAN MIGUEL FRESCA

SAN MIGUEL Fresca е лека и освежаваща, приятно горчива бира с цитрусови нотки. Сервирана с резенче лимон, Fresca е перфектният начин да утолите жаждата.

Златистият испански лагер предлага малцов аромат с наситени плодови вкусове, извлечени от висококачествените хмелове, използвани при варенето. Fresca се комбинира отлично с леки морски храни, разядки и салати. 

   Алк. 4,4%Vol.           Испания          33cl

BROOKLYN LAGER

Кехлибарено-златиста на цвят,  BROOKLYN Lager предлага хармоничен баланс между изявения си малцов характер и освежаваща горчивина, извлечена от богата селекция висококачествени хмелове – „Ahtanum“, „Cascade“, „Saphir“, „Vanguard“, „Hallertauer Mittelfrueh“.

Ароматните качества на бирата са обогатени, чрез процес на сухо охмеляване - вековна практика на прибавяне на свеж хмел към бирата по време на ферментация. Резултатът – изключително свежа, ароматна и вкусна бира, която си подхожда с богато разнообразие храни, като бургери, паста, пица, чипс и по-леки сирена.

Алк. 5,2%Vol.           САЩ          35,5cl

ANGELO PORETTI 4

Историята на ANGELO PORETTI започва с пътешествие, което отвежда бъдещия и́ създател - Анджело Порети до Австрия, Бохемия и Бавария. Там той се запознава с едни от най-добрите пивовари в света и открива тайната на хубавото пиво.

През 1877 г.  Анджело се завръща в родната Италия и осъществява дългогодишната си мечта - основава собствена пивоварна във Валония. Мястото е известно с кристалночиста вода -  фактор от огромно значение при пивоварството.

Днес, 130 години по-късно, ANGELO PORETTI 4 е най-популярната бира в портфолиото на пивоварната.

Всяка от бирите ANGELO PORETTI има в името си цифра. Тя отговаря на броя хмелове, използвани за направата и́.  Голямото разнообразие от хмелове, сред които Columbus, придава на ANGELO PORETTI 4 свеж, плодов, умерено горчив вкус. Бирата подхожда добре на италианската кухня – пица, паста, ароматни сирена и салами.

Алк. 5,5%Vol.           Италия          33cl

ANGELO PORETTI 5

ANGELO PORETTI 5 съчетава в себе си набор от пет вида хмел, като най-осезаем от тях е Saaz. Характерна с богато тяло и умерено горчив вкус,  ANGELO PORETTI  5 предлага изненадваща алтернатива на познатите бирени вкусове. Бирата е идеална за консумация със сирена и сушени меса, подхожда си добре с пица, паста и италианска кухня.

Алк. 6,5%Vol.           Италия          33cl

GRIMBERGEN

GRIMBERGEN Blonde е абатска бира с елегантно балансиран плодово-ечемичен характер.

Историята и́ започва с основаването на Абатство Гримберген през далечната 1128 година, когато за пръв път монаси започнали да смесват ръчно подбрани съставки за направата на освежаващото пиво.

Манастирът е опожаряван неколкократно - през 1142г., през 1566 г. и през 1798 г. , но ви-
наги се „прераждал“ като феникс от пепелта, за да продължи да създава уникалната бира.

GRIMBERGEN e ейл, характерен със сладникав вкус и лека горчивина. Абатското пиво може да бъде чудесна комбинация с морски храни, сирена, като гауда, бри и чедар, местни ястия,  дори с десерти и плодове.

Алк. 6,7%Vol.           Белгия          33cl


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 905