EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Honda инвестира в безпилотни коли

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Honda инвестира в безпилотни коли

mail16:40 | 10.10.2018прегледи 3407 коментарикоментари 0


Японската автомобилна компания Хонда мотър (Honda Motor) ще вложи 2,75 милиарда долара в проект за развитието на технология за безпилотно управление на автомобили и тяхното производство заедно с Круиз (Cruise), подразделението на Дженеръл мотърс (General Motors), се посочва в комюнике на компанията, цитирано от агенциите.

Хонда ще инвестира 2 милиарда долара в общия проект за 12 години и ще има дялово участие в Круиз за 750 милиона долара.

По-рано японската телекомуникационна компания СофтБанк (SoftBank) също инвестира 2,25 милиарда долара в Круиз. Така подразделението на Дженеръл мотърс се оценява на 14,6 милиарда долара.

"Това е логичният следващ етап в отношенията между Дженеръл мотърс и Хонда, който включва сътрудничеството ни при електрическите автомобили и тясната ни интеграция с Круиз", потвърди главната изпълнителна директорка на Дженеръл мотърс Мери Бара, цитирана от Франс прес.

"Заедно можем да дадем на Круиз най-добрия дизайн в света, експертен опит в инженерството и производството, както и световно измерение, за да го превърнем в лидер в технологията на безпилотните автомобили", добави тя.

"Хонда избра да работи с Круиз и Дженеръл мотърс заради лидерската им позиция в технологията на безпилотните и електрически превозни средства, както и заради общата ни визия за един свят с нулеви вредни емисии и без произшествия", обясни вицепрезидентът на японския автомобилостроител Сейджи Кураиши. /БТА


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg