EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Honda затваря най-големия си завод в Япония

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Honda затваря най-големия си завод в Япония

mail10:34 | 06.10.2017прегледи 10396 коментарикоментари 0


Японският автомобилен производител Honda Motor планира да прекрати производството си в най-големия си завод в страна Sayama, префектура Сайтама, северно от Токио, предаде Nikkei.  

Заводът ще затвори до 2022 г. като компанията ще консолидира продукцията в завода си Yorii в същата префектура.

Причината за затварянето на завода е, че компанията се фокусира върху електрическите автомобили и други нови технологии.

Производителят на автомобили е отчел слаби продажби на вътрешния пазар и заяви в сряда, че ще усъвършенства японските си операции, тъй като се нуждае от по-гъвкав подход към развитието и производството в лицето на ожесточената конкуренция на производителите на автомобили и технологичните компании.

"Понеже се фокусираме повече върху електрификацията и други нови технологии, искаме да усъвършенстваме нашия опит в производството на автомобили в Япония и да го разширим глобално", каза на пресконференция главният изпълнителен директор Такахиро Хачиго.

След консолидацията Honda заяви, че заводът Yorii ще служи като основен център за разработване на технология за производство на електрически автомобили. Там ще бъде прехвърлена и по-голямата част от персонала на Sayama.

"Докато производителят на автомобили съкращава капацитета си у дома, планира да отвори нов завод в Китай до 2019 г. Като цяло, световното годишно производство ще остане до голяма степен непроменено на около 5.6 милиона единици", каза още Хачиго.


Тагове: завод, Япония, Honda
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 905