EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Heineken с по-висок дял в "Загорка"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Heineken с по-висок дял в "Загорка"

mail16:30 | 03.09.2014прегледи 1050 коментарикоментари 0


Heineken е постигнал споразумение да придобие косвеното акционерно участие на Coca-Cola HBC (CCH) AG в "Загорка", с което акционерният дял на Heineken в компанията се увеличава на 98,86%, обявиха от "Загорка" АД. Сделката подлежи на одобрението на регулаторните органи в България и се очаква да стане факт през четвъртото тримесечие на 2014 г.

За последните седем години "Загорка" е лидер на българския пазар на бира по приходи от продажби и има приблизително 29% пазарен дял в обем за 2013 г. Компанията притежава богато портфолио от марки, сред които "Загорка", "Ариана", както и международните премиум брандове Heineken и Desperados.

"За нас има голям символизъм в това, че придобиването на дeла на CCH в нашата компания от Heineken, се случва в навечерието на 20-тата годишнина от присъединяването на "Загорка" към глобалното семейство на Heineken. Положително настроени сме към следващата стъпка в нашето развитие. Това още веднъж потвърждава дългосрочния ангажимент на Heineken да продължи да инвестира в нашата компания и да движи бъдещия растеж на бизнеса си в България чрез портфолио от водещи местни и международни премиум марки, както и вдъхновяващи иновации", коментира изпълнителният директор на "Загорка" Николай Младенов./източник:сп. Регал
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg