EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Google ще обжалва глобата в ЕС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Google ще обжалва глобата в ЕС

mail17:41 | 11.10.2018прегледи 800 коментарикоментари 0


Компанията Google Inc. обяви, че е подала жалба срещу наложената от ЕС глоба от 4,34 млрд. евро (около 4,97 млрд. долара) по обвинение, че интернет гигантът е злоупотребил с господстващото положение на неговата операционна система Android за мобилни телефони, съобщава "Уолстрийт джърнъл".

В същото време обаче Google заяви, че не планира да поиска така наречените временни мерки, за да спре прилагането на решението на комисията за защита на конкуренция на ЕК. Без по-нататъшни действия, водещата интернет компания ще трябва да спази срока до края на октомври, за да прекрати досегашното си поведението, което според ЕС противоречи на конкуренцията, или ще бъде изправена пред допълнителни глоби в размер до 5% от осреднения ежедневен глобален приход за всеки ден, в който Google който не отговаря на изискванията на Европейската комисия.

След решението на антитръстовия регулатор на ЕК относно Google в средата на месец юли, компания - майка Alphabet Inc. обеща, че ще обжалва това решение.

"Уолстрий джърнъл" отбелязва, че говорител на компанията Google е отказал да направи обжалването на глобата публично достояние, или да коментира основанията, които дружеството цитира в своя защита. Вместо това компанията се позовава на свой публичен блог пост от юли, публикуван след решението на ЕС, в който твърди, че системата Android засилва конкуренцията между производителите на мобилни телефони.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg