EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Google почти спечели спора с Китай

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Google почти спечели спора с Китай

mail13:02 | 12.03.2010прегледи 566 коментарикоментари 0


Google обмисля да спре да спазва правителствените разпоредби за цензуриране на информация с определено съдържание, съобщава The Wall Street Journal, позовавайки се на източници, запознати с плановете на компанията.
Представител на китайското правителство е заявил, че американската интернет компания „ ще се наложи да си понесе последствията”, ако предприеме стъпки към нарушаването на правилата за цензуриране на информация от Китай.
Според запознатите източници Google все още не възнамерява напълно да се оттегли от азиатската страна.
Като възможен изход от ситуацията с Google може да се окаже единично споразумение с правителството на Китай, което ще даде възможност на технологичната компания да не се оттегля изцяло от страната.
През януари тази година Google заяви, че не е възнамерява в бъдеще да контролира и филтрира резултатите при търсене. Към настоящия момент правителството на Китай налага определена цензура на интернет ресурсите. Конкретно компаниите са длъжни да филтрират всичко, което е свързано с политически въпроси и порнографски материали.
От момента, в който Google инициира търсене на ресурси в Китай през 2006 г., въпросът за контрола на информация е много остро дискутиран.
Към края на 2009 г. по данни на Analysys International Google контролира 35,6% от пазара на търсене на информация в Китай. Компанията е изпреварена единствено от местната търсачка Baidu, която държи 58% от пазара.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4190