EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Google подготвя атака срещу Facebook

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Google подготвя атака срещу Facebook

mail16:12 | 09.02.2010прегледи 1525 коментарикоментари 0


Google прави нов опит да навлезе сериозно в бизнеса на социалните мрежи и, след като промени някои базисни услуги, да набере преднина в сферата и спрямо Facebook, съобщава Financial times.
Търсачката подготвя презентация на нови характеристики на Gmail, чрез които ще се разширят възможностите на интернет-базирана електронна поща, отразявайки някои аспекти на социалните мрежи, информира източник, запознат с плановете не компанията.
Направените на един по- ранен етап опити на Google да се утвърди в сферата на социалните мрежи се провалиха и анализаторите коментират, че компанията трудно ще конкурира Facebook дори и след като реализиран последните си промени.
Чат - услугата на Google, която е част от Gmail, и сега позволява на потребителите да публикуват кратки съобщения на статуса си, каквато възможност предоставят и Facebook, и Twitter.
Google планира да даде възможност на потребителите на Gmail да събират и актуализират различни контакти и услуги, да създават поток от съобщения в реално време, подобно на социалните мрежи Facebook и Twitter, отбелязва Financial times.

 



 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg