EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Google печели врагове с агресивен бизнес модел

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Google печели врагове с агресивен бизнес модел

mail14:17 | 13.04.2010прегледи 1124 коментарикоментари 0


Използваният от интернет гиганта Google Inc. агресивен бизнес модел привлича нови врагове на компанията, а, от друга страна, прави и правителствата на различни държави все по- бдителни по отношение на дейността на търсачката. Това заяви изпълнителният директор на Google Inc. Ерик Шмидт, цитиран от Reuters и К2Капитал.
„Всяко правителството, независимо от управляващата група, е заето с това да изясни с какво се занимаваме. Тъй като информацията днес означава власт,” заяви днес Шмидт в централата на компанията, отговаряйки на въпрос за това какви са слабите страни и предизвикателствата пред Google.
В последно време интернет - гигантът все по-често се конфронтира с регулаторни органи на различни държави и с други технологични компании.
Неотдавна Google се противопостави на китайското правителство, отказвайки да налага цензура при търсенето на информация.
Google попадна под наблюдението и на Федералната комисия по търговията на САЩ, която проверява компанията дали е спазила антимонополното законодателство, придобивайки за $750 млн. компанията за реклама AdMob.
На свой ред големи европейски телекомуникационни оператори предлагат Google да дели с тях печалбата си, тъй като интернет търсачката, по техните думи, извлича полза от предоставянето на безплатен достъп до услугата YouTube. Съветът на директорите на испанската Telefonica, например, е на мнение, че Google трябва да дели с доставчиците печалбата от реклами в YouTube в замяна на правото на излъчване на публикувана в интернет информация чрез техните мрежи.


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg