EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Google обжалва глоба от ЕС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Google обжалва глоба от ЕС

mail17:09 | 21.09.2023прегледи 702 коментарикоментари 0


Технологичната компания Google обжалва пред Съда на Европейския съюз наложената й от ЕС антитръстова глоба в размер на 2,42 милиарда евро (2,6 милиарда долара). Компанията е глобена заради пазарна злоупотреба, свързана с нейна услуга за пазаруване, но тя твърди, че регулаторите не са успели да докажат, че практиките са в разрез със свободната конкуренция, предаде Ройтерс.

Google се обърна към Съда на Европейския съюз (СЕС), след като през 2021 г. Общият съд на ЕС отхвърли оспорването на глобата, наложена й от ЕС през 2017 г.

Адвокатът на Google Томас Граф каза, че Европейската комисия не е успяла да докаже, че различното отношение на компанията към конкурентите й е злоупотреба и че различното отношение само по себе си не е против свободната конкуренция.

"Компаниите не се конкурират, като третират конкурентите еднакво със себе си. Те се конкурират, като ги третират по различен начин. Целият смисъл на конкуренцията е една компания да се разграничи от конкурентите. Не да се приспособява към тях, така че всички да са еднакви", каза Граф пред състав от 15 съдии.

Адвокатът на ЕК Фернандо Кастило де ла Торе отхвърли аргументите на Google, заявявайки, че компанията е използвала своите алгоритми, за да облагодетелства несправедливо услугата си за сравняване на цени при пазаруване, в нарушение на антитръстовите закони на ЕС.

Очаква се Съдът на ЕС да се произнесе по случая през идните месеци.


Тагове: Google, глоба
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158