EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Google влага милиони във вятърна енергетика

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Google влага милиони във вятърна енергетика

mail10:15 | 04.05.2010прегледи 802 коментарикоментари 0


Технологичната компания Google обяви, че ще инвестира 38,8 милиона долара във вятърната енергетика, като придобие дялове от два парка с вятърни турбини, способни да произвеждат 169,5 мегавата, което е достатъчно за осигуряване на електричество за 55 000 домакинства, предаде Франс прес.
"С тази инвестиция искаме да ускорим развитието на възобновяемите енергии по смислен от икономическа гледна точка начин", посочва компанията в официалния си блог.
Инсталациите се намират  в равнините на Северна Дакота в северната част на Съединените щати, смятани за едно от най-ветровитите места в света, отбелязва Google.
По този повод технологичният гигант припомня, че се бори чрез филантропската си асоциация Google.org в подкрепа на възобновяемите енергии и че вече е инвестирал в слънчевата енергетика чрез компанията eSolar, както и в геотермалната енергия чрез AltaRock.
"Радваме да открием нови възможности да инвестираме в проекти за възобновяема енергия, използващи по-нови технологии за развитие на доставката на честа енергия при ниска цена", уточнява Рик Нийдъм, специалист на Google по "зелените проекти”.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg