EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Google блокира продажбата на оръжия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Google блокира продажбата на оръжия

mail17:50 | 04.07.2012прегледи 624 коментарикоментари 0


Google предизвика гнева на ловците и други любители на огнестрелното оръжие, забранявайки продажбата на оръжия на новия си портал за онлайн търговия от края на май. В същото време привържениците на контрола върху оръжията приветстваха това решение, предаде Франс прес. На 31 май Гугъл смени на сайта си секцията "търсене на продукти", която стана "Гугъл шопинг". Между другото с тази нова услуга Гугъл вече не разрешава "рекламата на оръжия или на предмети, предназначени да причиняват наранявания". Тази забрана важи за оръжията, мунициите, бомбите и ножовете.
Въпреки че бе обявена преди повече от месец, тази промяна предизвика реакции само преди няколко дни, след като един блог за спортове на открито - Outdor Hub - постави ударението върху тази нова рестриктивна политика.

Едуард Пиърз, който се изявява в блога, е на мнение, че Гугъл "цензурира" изследванията за огнестрелните оръжия. Общност на влиятелното американско лоби на огнестрелните оръжия - Националната оръжейна асоциация - твърди, че "Гугъл е започнал да води нова дискриминационна политика" за огнестрелните оръжия и мунициите. Говорителка на интернет търсачката отказа да коментира тези промени на сайта, уточнявайки само, че оръжия могат да бъдат намерени другаде, но не и в страниците за шопинг. Противниците на огнестрелните оръжия обаче приеха много добре решението на Гугъл: "Аплодираме Гугъл, който действа, за да намали продажбите на оръжия. Интернет е добре известен източник за престъпниците", заяви Даниел Вайс, адвокат на групата Брейди сентър, която се бори срещу насилието, причинено от огнестрелните оръжия.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg