EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Goldman Sachs ще помага на бедните нюйоркчани

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Goldman Sachs ще помага на бедните нюйоркчани

mail13:59 | 03.12.2009прегледи 419 коментарикоментари 0


Търговската банка Goldman Sachs планира да отпусне $61 млрд. в подкрепа на по- бедните жители на Ню Йорк, за да имат възможност те да задържат ипотекираните си жилища, съобщава Reuters, позовавайки се на информация от банката. През последните месеци Goldman Sachs беше подложена на ожесточени критики заради прекалено високите доходи, с които банката оперира.
„Парите ще бъдат вложени в инвестиционен фонд за Ню Йорк, съставен от правителството и частни предприемачи, занимаващи се със строителство и поддръжка на жилища,” става ясно от разпространената от банката информация.
Средствата ще бъдат вложени в 568 проекта в кварталите Харлем, Бруклин и Бронкс, отбелязва Reuters.
Банката вече изрази намерение да вложи $300 млн. в подкрепа на развитието на малкия и среден бизнес и $ 200 млн. в образователни бизнес програми, припомня Reuters.
“Изграждането на положителен имидж в последно време стана главна задача на кредитна организация. Катализатор за това станаха обществения натиск и недоволство, предизвикан от финансовия успех на Goldman Sachs дори и в условията на криза,”се казва още в материала на банката, цитиран от банката.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg