EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

GM пести $45 млрд. от данъци

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

GM пести $45 млрд. от данъци

mail12:17 | 03.11.2010прегледи 548 коментарикоментари 0


Американското правителство, което през 2009 г. вложи в преструктурирането на General Motors $50 млрд., е готово да помогне на автомобилната компания с приблизително същата сума дори след излизането й от процедурата по банкрут. Това съобщи The Wall Street Journal, позовавайки се на документи на компанията, предоставени в Комисията по ценни книжа в САЩ.
Автомобилната компания ще получи данъчни облекчения в размер от $45,4 млрд. за следващите 20 години, отбелязва WSJ. Това е възможно благодарение на изменението на законодателството на САЩ, прието по време на пика на кризата през 2009 г. В резултат компанията ще успее да направи икономии от данъци върху бъдеща печалба, които ще бъдат в размер на получената държавна помощ по програма TARP.
Американското правителство е решило, че частичното освобождаване от данъци на такива компании ще ги направи по- привлекателни за инвеститорите, коментираха запознати източници пред WSJ. Ползите от подобен ход ще бъдат по- високи в сравнение с тези от намаляване на данъците.
Инвестиционната привлекателност е изключително важна за GM, която тази седмица трябва да проведе IPO. Очакванията са, че компанията може да привлече до $10 млрд., а делът на държавата да се намали от 61 % на 50 %.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg