EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

GM в Австралия, Япония и Китай незасегнат от фалита

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

GM в Австралия, Япония и Китай незасегнат от фалита

mail16:34 | 02.06.2009прегледи 765 коментарикоментари 0


parked1Съдията по фалитите Робърт Гърбър обяви, че автомобилният концерн General Motors може да получи незабавно достъп до 15 милиарда долара държавни пари и му разреши временно да използва общо 33,3 милиарда долара за бързо преструктуриране след обявения вчера фалит, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.
Съдия Гърбър даде временно одобрение за използването на средствата, като окончателното одобрение се очаква да бъде постановено на 25 юни като за 30 юни е планирано изслушване за продажбата на GM.
Подразделението на GM в Австралия Holden Ltd. няма да бъде засегнато от фалита на американската компания и ще продължи да тегли кредити от компанията майка, съобщи Марк Риюс, председател и генерален директор.
Австралийската компания няма да съкращава работни места въпреки сътресенията. Нито един от 6000-те работници в Австралия няма да загуби работата си в близко бъдеще, заяви Риюс.
Японското подразделение на General Motors Asia Pacific- GMAP ще продължи работа по обичайния си режим, посочи президентът на японската компания
Рик Браун, цитиран от ИТАР-ТАСС.
Китайското подразделение на GM също няма да бъде засегнато и дори планира през следващите пет години да открие нов завод, съобщи президентът на подразделението Кевин Вейл.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1960