EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

GM не продава губещия Opel

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

GM не продава губещия Opel

mail16:15 | 15.01.2013прегледи 483 коментарикоментари 0


General Motors е готов да плати на френския концерн PSA Peugeot Citroen няколко милиарда евро, ако компанията се съгласи да придобие губещото подразделение Opel. Това предаде ИТАР-ТАСС, цитирайки френския в. "Трибюн". Според изданието в сделката могат да участват и френските власти, които да получат дял от новата компания.

GM иска да продаде Оpel и дори е готова да плати няколко милиарда долара, за да се сключи сделката и евентуалният купувач да има максимална полза.
"Френското правителство може да помогне за сключване на споразумението", посочва източник на "Трибюн". Според изданието първият опит на Peugeot Citroen да придобие Оpel през ноември се е провалил. Тогава се е планирало GM да запази дела си в капитала на Оpel. "Сега се обсъжда съвсем различна схема. GM напълно се отказва от акциите на Оpel, целият капитал ще бъде на французите", подчертава вестникът. Миналата седмица ръководството на Peugeot Citroen заяви, че в момента не става дума за покупка на Оpel. Френските власти също не проявяват ентусиазъм за придобиване на губещия автомобилостроител, тъй като финансовото положение на френския концерн също е много нестабилно, допълва "Трибюн".
По-късно обаче американският автомобилостроителен гигант General Motors заяви, че няма нито да продава, нито да подарява губещото подразделение Opel на френския концерн PSA Peugeot Citroen. Това заяви на автосалона в Детройт президентът  и главен изпълнителен директор на GM Дан Акерсън, цитиран от Франс прес.
 


Тагове: GM, Пежо, Ситроен
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4227