EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

GM започва да връща държавните заеми

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

GM започва да връща държавните заеми

mail14:02 | 16.11.2009прегледи 454 коментарикоментари 0


General Motors ще обяви днес плана си да започне да връща заема на САЩ в размер на $6.7 млрд.,  съобщава Reuters, като се позовава на запознат със ситуацията. Според информацията автомобилният гигант смята да започне да се  издължава на финансовото министерство в САЩ до края на годината.

GM трябва да обяви първите си финансови резултати, след като обяви фалит. Компанията обаче ще започне и да изплаща $1 млрд. тримесечни вноски по кредита на 31 декември.  В същото време компанията ще започне да изплаща заема си към Канада в размер на $1.4 млрд., като на тримесечие ще внася по $200 млн.
автомобилната компания не е била притискана да започне връщане на заема, чийто падеж е юли 2015 г. По-добрите продажби на автомобили, отколкото очакваха анализаторите,  обаче ще й позволят да започне изплащането по-рано от очакванията.
Заемът от американското правителство в размер на $6.7 млрд. е само малка част от получените общо $50 млрд., осигурени от данъкоплатците. По-голямата част от тях бяха обърнати в акции и така държавата придоби 61% от компанията. От Министерството на финансите в САЩ обявиха намеренията си да продадат този дял при първично публично предлагане на акции на борсата през следващата година.
Според източника на Reuters това обаче няма да случи в началото на 2010г. компанията най-вероятно ще успее да намали заема с $3 млрд., преди да бъде обявено IPO.   
GM показва скромно подобряване на резултатите си, но все още е в началото на трудно преструктуриране и не са излезнали от кризата, смята източникът на информацията.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg