EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Globul плагиатства рекламен клип?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Globul плагиатства рекламен клип?

mail15:40 | 28.04.2011прегледи 1440 коментарикоментари 0


Станалият популярен в последно време рекламен клип на Глобул, в който главният директор продажби на компанията промотира услугата WELCOME GUARANTEE, е прекопиран. Идеята за видеото и услугата са откраднати от мобилния оператор Sprint,. твърди блогът GSM Spot.net
В американската реклама главният изпълнителен директор на Sprint Дан Хесе приканва клиенти да се присъединят към оператора. От малкия екран той обещава още, че ако те не са напълно доволни от услугата, в рамките на 30 дни, компанията ще им върне парите обратно. Сетихте ли се? Е как не, та рекламата на нашенци е направо едно към едно. Лошо няма, хубаво е да се рекламира, хубаво е да бъде привличано вниманието на клиентите. Глобул обаче не правят всички тези „креативни“ усилия от благородство.
Компанията дава измамна илюзия на клиентите си, че те могат да си тръгнат. Всъщност обаче, става въпрос за съвсем кратък период, в който „гаранцията“ важи. Става въпрос и за много малък брой клиенти, които могат да се възползват от нея. Така, че можем да препоръчаме на родните компании, когато копират чуждите идеи да добавят стойност към тях, а не единствено да мамят на дребно, коментира още блогът.
 Българският вариант на рекламният клип може да се види тук.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg