EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

GlaxoSmithKline с над $2 млрд. печалба за Q1

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

GlaxoSmithKline с над $2 млрд. печалба за Q1

mail15:41 | 28.04.2010прегледи 697 коментарикоментари 0


Фармацевтичната компания GlaxoSmithKline, втората по големина в света по приходи, обяви днес, че печалбата й за първото тримесечие се е увеличила с 18,5 на сто благодарение на силните продажби в Азиатско-тихоокеанския регион и страните с нововъзникваща пазарна икономика, предаде Асошиейтед прес.
Чистата печалба на компанията за първите три месеца на годината е достигнала 1,34 млрд. бр. лири (2,4 млрд. долара) спрямо 1,13 млрд. бр. лири през същото тримесечие на миналата година.
Приходите на GlaxoSmithKline са се повишили с 9 процента до 7,4 млрд. бр. лири.  
През миналата година от британската компания съобщиха, че за последните пет години за инвестирали над $ 3 млрд. в посока разширяване на дейността си за борбата с епидемии и пандемии. Очакванията на компанията бяха, че тази инвестиция ще бъде стократно възвърната след появата и разпространението по цял свят на свинския грип.
За разлика от конкурентите си, GlaxoSmithKline произвежда всички препарати за борба с епидемиите – ваксини, антивирусни препарати, медицински маски и средства за диагностициране.
По оценка Citigroup, направена през миналата година, печалбата за компанията от продажбите на ваксината може да достигнат 4 млрд. долара. За сравнение печалбата на фармацевтичния гигант за цялата минала година възлиза на 39 млрд. долара.

 



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg