EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

General Motors запазва Opel, сделка няма

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

General Motors запазва Opel, сделка няма

mail10:10 | 04.11.2009прегледи 717 коментарикоментари 0


Съветът на директорите на автомобилния гигант General Motors реши да запази собствеността си над германската автомобилостроителна компания Opel, вместо да продаде дял от 55% на канадския производител на автомобилни части Magna International Inc., предадоха световните агенции.
С решението, взето вчера след целодневно заседание в Детройт, се слага край на продължила година несигурност за съдбата на изпадналия в затруднения Opel и другата дъщерна компания на General Motors - британската Vauxhall, отбелязва Асошиейтед прес.
В най-скоро време General Motors ще представи на германското правителство план за преструктуриране на Opel, заяви главният изпълнителен директор на американския гигант Фриц Хендерсън.
Компанията майка предприема тази стъпка въпреки постигнатото вчера от профсъюзите в Opel споразумение с Magna за съкращаване на разходите с $390 млн. чрез намаляване на заплатите на работниците в германския автомобилостроител, допълва АП.
Обсъждайки вариантите за бъдещето на Opel, General Motors изчисли по-рано, че преструктурирането на концерна ще възлиза на около 3 млрд. евро, припомня ИТАР-ТАСС.


Тагове: General Motors, Opel, запази
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg