EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Geely е основен претендент за Volvo

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Geely е основен претендент за Volvo

mail14:45 | 28.10.2009прегледи 758 коментарикоментари 0


Според американския автомобилен гигант Ford основният претендент за придобиването на шведското подразделение Volvo е китайската компания Geely Automobile Holdings, съобщава AFP.
Китайската компания възнамерява не само да придобие Volvo, но и да стартира производство на нови модели от марката, отбелязва още изданието. По информация от китайските медии, ако придобие шведския бранд, Geely ще пусне производствена линия  на Volvo XC90 в южно - китайската провинция Гуандун.
„В преговорите си с Geely Ford се стреми да обезпечи условия, които да бъдат изгодни за всички заинтересувани страни”, става ясно от изявление на финансовия директор на Ford Люис Буут. „Компанията, която придобие Volvo, трябва да разполага с дългосрочни ресурси, което включва и капитални инвестиции, необходими за бъдещото развитие на бизнеса”, отбеляза още Буут.
Официално стойността на предстоящата сделка не е съобщена, но според експертни оценки няма да надвиши 3 млрд. долара.
Местни китайски специалисти коментират, че на фона на световния икономически спад, сега е дошло времето за придобиване на компании в чужбина, отбелязва още AFP.
През 2009 г. Китай измести от първото място САЩ по обем на реализиран вътрешни продажби на автомобили. В условията на световна икономическа криза, когато автомобилните производители търпят загуби на водещите си пазари в САЩ, Япония и европейските страни, като спасителен вариант се явява китайският пазар.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg