EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

FT:Унгария на ръба на скалата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

FT:Унгария на ръба на скалата

mail17:15 | 08.06.2010прегледи 969 коментарикоментари 0


Унгарската управляваща партия Фидес трябва да подготви унгарците за неопровержимия факт, че въпреки обещанията за растеж, тя ще следва пътя на икономии, подобно на бившия кабинет от технократи, водени от социалистите, пише вестник Financial Times.
"Фидес" се надяваше Международният валутен фонд и ЕС, който предостави помощи през 2008 г. на стойност 20 милиарда долара, да й позволят по-висок дефицит от набелязания за тази година от 3,8 процента.
Реалността е, че независимо от малкото, което Фидес начерта като икономическа политика преди изборите, тя обеща твърде много. Намаляването на данъците и създаването на милион нови работни места, като в същото време се балансира бюджетът, са несъвместими цели, отбелязва изданието.
Първоначалният оптимизъм на пазарите от убедителната победа на десноцентристката партия след осем години социалистическо управление, бе доста охладен. Премиерът Виктор Орбан показа същия тежък популизъм като последния път, когато бе на власт. Това важи не само за обещанията му за подновен просперитет, но и за окопната война на правителството му с централната банка и за даването на специални привилегии на етническите унгарци, живеещи в съседни страни.
Той няма да може да спечели отново това доверие само за няколко дни. Като начало правителството му може да гарантира, че финансовите мерки, които скоро ще обяви, са достатъчно силни, за да задържат дефицита близо до 3,8 процента. Той ще трябва
също да ограничи популизма и племенния си подход към политиката. Предишното му правителство изразходи много енергия, като се опитваше да помири националистическите инстинкти с нуждата да се сътрудничи с НАТО, ЕС и съседите. Надяваме се той да се научи бързо, че икономическата политика тези дни не може да бъде ръководена единствено в интерес на вътрешната популярност, но трябва да спечели и международна подкрепа.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4260