EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Forever 21 фалира

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Forever 21 фалира

mail08:40 | 01.10.2019прегледи 1106 коментарикоментари 0


Доскоро успешната в света на модата компания Forever 21, която отвори магазини и у нас, обяви банкрут.

Компанията написа в писмо до своите клиенти в неделя, че доброволно подава молба за банкрут съгласно "Глава 11". Фирмата заяви, че й е позволено да управлява бизнеса както досега, докато предприема стъпки за преструктурирането му.

Forever 21 подчерта, че обявяването на фалит не показва планове за прекратяване на дейността на компанията.

"Напротив, подаването на заявление за защита от фалит е умишлено. Целта е това да ни осигури по-добро бъдеще", заявиха ръководителите на фирмата.

От компанията казаха пред Business Insider, че планират да затворят повечето от своите международни магазини в Азия и Европа, но ще продължат дейността си в САЩ, Мексико и Латинска Америка.

„Това беше важна и необходима стъпка за осигуряване на бъдещето на нашата компания, която ще ни даде възможност за реорганизация на бизнеса", посочи в изявлението изпълнителният вицепрезидент на компанията Линда Чанг.

Чанг заяви пред New York Times в неделя вечер, че търговецът на дребно скоро ще прекрати дейността си в 40 държави.

Компанията също така планира да затвори до 178 магазина в САЩ и до 350 в световен мащаб. Въпреки това уебсайтът на Forever 21 остава активен.

Чанг допълни още, че компанията много бързо се разрасна - отвори магазини в 47 държави за по-малко от шест години - което усложни рентабилността на Forever 21. Според нея един от проблемите за търговеца на дребно е развитието на онлайн брандовете, защото голяма част от хората вече пазаруват по този начин, а не от моловете.

Компанията Forever 21 нае екип от съветници, за да потърси подкрепа от частния капитал за рефинансиране и преструктуриране на бранда. Усилията за това обаче се оказаха безрезултатни заради разногласията между наемодателите на магазините и ръководството на компанията, включително и съоснователят До Уон Чанг, който настоя да запази контролен пакет от дялове в компанията, съобщи Bloomberg.

Като частна компания Forever 21, която до днешна дата разполага с повече от 800 магазина в Шатите, Европа, Азия и Латинска Америка, не оповести публично продажбите си, въпреки че се очаква да има годишни приходи на стойност 3 милиарда долара. Въпреки това през последните няколко години компанията затваря магазини на международни пазари като Лондон и Китай.

Източници заявиха пред Bloomberg,, че "обявяването на фалит ще помогне на компанията да прекрати дейност в магазини, които не носят печалба и да рекапитализира бизнеса".

Forever 21 е основана през 1984 г. и придобива популярност през 90-те години на миналия век. Става известна сред клиентите заради своите стилни предложения на ниски цени особено популярни сред младите жени. Компанията пожъна успех през последните години, защото се съсредоточи върху онлайн търговията.

B Бългapия Forever 21 cтъпи пpeз 2016 гoдинa c мaгaзин в cтoличния Раrаdіѕе Сеntеr, cлeд ĸoeтo oтвopи и мaгaзин в дpyг coфийcĸи мoл - Ѕеrdіkа Сеntеr. He ce знae oщe дaли и ĸaĸ пoтeнциaлнoтo зaтвapянe нa oбeĸти щe ce oтpaзи нa бългapcĸия бизнec нa вepигaтa.


Тагове: Forever 21, фалит
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4157