EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Forbes: Кризата събужда желание за нов старт в бизнеса

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Forbes: Кризата събужда желание за нов старт в бизнеса

mail11:42 | 09.11.2009прегледи 752 коментарикоментари 0


Хората вече не чакат до Нова година, за да започнат ново начало. Те искат да се променят сега. Това показва проучване, публикувани в Forbes. Икономическата криза породи желание у много хора да поемат по нов път, който да им помогне за финансова независимост и за придобиване на нови умения.
Проучването, проведено от Opinion Research Corporation Tigrent е проведено сред 1 000 американци. 75% от тях отговарят, че като резултат от кризата трябва да преосмислят своите възгледи и повишат способността си за печелене на пари, така че да натрупат богатство.
Това чувство е породено именно от рецесията, смята Чарлз Пек, изпълнителен директор на Tigrent.
Смятам, че текущата ситуация действа пробуждащо за хората, те се страхуват, допълва още той.
Промяната може да бъде под различни форми. За хората, които са участвали в изследването, това значи да станат  по-независими, като се образоват допълнително или започнат изцяло нова дейност.
Около 66 на сто от респондентите  смятат, че финансовата свобода идва от редовно изплащане на заплатите.
Същевременно 64 на сто от запитаните заявяват, че това може да значи сам да инвестираш, а 58 на сто смятат, че е въпрос да работиш за себе си и да изграждаш собствен бизнес.
В проучването участват и хора от Великобритания и Канада. В тези страни повечето хора също изразяват желание за преосмисляне на приоритетите, но не толкова, колкото в САЩ, 61% в Канада и 57% във Великобритания.
Масово е мнението, че американците се възприемат като господари на света и след финансовата криза се страхуват, че вече не са в същото положение. Разбира се американците традиционно се възприемат и като индивидуалисти.
Така например бивш професор от Канзаския университет, напуска работа и застава от другата страна на катедрата като студент през 2002 г. Това се случва, след като разбира, че не желае да е преподавател до края на живота си. През 2004 г. навлиза в бизнеса с недвижими имоти и в момента е собственик на добре развиващ се бизнес, печели шестцифрени суми и е много далеч от професорската заплата от $60 хил.
Според него именно образованието е задължителният фундамент за промяната. Много хора започват да се обучават не само защото искат да се развиват в дадената област, но и защото са принудени от икономическото забавяне в страната.
Проучване от McKinsey показва, че по време на кризата най-голям ръст на потребителски разходи има в сферата на образованието.
Според изследването 55% смятат, че се нуждаят от допълнителни познания, за да бъдат независими в отношение на работата, но има и хора които не поставят като приоритет финансовата независимост. Те не са мотивирани, но в момента, в който напрежението стане по-голямо, ще са готови на саможертва.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg