EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Fitch потвърди рейтинга на Русия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Fitch потвърди рейтинга на Русия

mail09:35 | 05.04.2017прегледи 682 коментарикоментари 0


Международната рейтингова агенция Фич (Fitch) потвърди суверенния кредитен рейтинг на Русия на равнище ВВВ минус със "стабилна" прогноза, съобщиха Ройтерс и ТАСС.
В съобщение на Фич до медиите се казва, че Русия е "дала последователен и будещ доверие отговор на политиката на рязко падане на цените на петрола. Гъвкавият обменен курс, твърдото спазване на таргетирането на инфлацията, бюджетната консолидация и подкрепата на финансовия сектор са позволили да се запазят надеждни външни и бюджетни баланси".
По оценки на Фич инфлацията в Русия ще достигне 4 на сто към средата на 2017 г. Освен това агенцията очаква намаляване на бюджетния дефицит до 2,4 на сто от БВП през 2017 г. и до 1,4 на сто от БВП през 2018 г. от 3,4 на сто от БВП през 2016 г. на фона на увеличаващи се доходи от газ и петрол в бюджета и замразяване на разходите. Фич прогнозира, че финансите на страната ще останат силни въпреки рисковете за изпълнение на бюджетната стратегия.
Руското министерство на финансите положително оценява решението на Фич, каза през журналисти министърът на финансите Антон Силуанов. По думите му това решение отразява увереността на агенцията в устойчивостта на руските държавни финанси и в успеха на мерките, които взима правителството за адаптиране на руската икономика към условията на ниски цени на петрола, предаде ТАСС.


Тагове: Fitch, Русия, рейтинг
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg