EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Fitch потвърди “BB+” за ПроКредит Банк

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Fitch потвърди “BB+” за ПроКредит Банк

mail17:40 | 04.08.2011прегледи 1782 коментарикоментари 0


Международната агенция Fitch Ratings London потвърди рейтинга “BB+” на ПроКредит Банк (България) АД по дългосрочните задължения в местна и чужда валута и “B” по краткосрочните. Перспективата е стабилна. Оценката на агенцията отразява потенциалната подкрепа от акционерите на банката и в частност на базирания във Франкфурт на Майн, Германия, ПроКредит Холдинг АГ („ВВВ-“/Стабилна). В края на първото полугодие на тази година, холдингът, който държи 80% от капитала на банката, притежава общо активи на стойност близо 5 млрд. евро.
При потвърждаването на рейтинга са взети предвид качеството на активите и резултатите на банката до края на първото полугодие на 2011 г. Индивидуалният рейтинг на банката отразява още тенденцията за растеж на кредитния портфейл и резултатите от усилията на институцията по отношение на преструктурирането на кредитите. В допълнение, под внимание са взети умерената ликвидност и добрата капитализация.
ПроКредит Холдинг АГ е основан във Франкфурт на Майн през 1998 г. като Международен микроинвестиционен фонд (IMI). Мисията на ПроКредит Холдинг е да разработва прозрачни финансови услуги, както и да налага нови стандарти във финансирането на малкия и средния бизнес в развиващите се страни и икономиките в преход.


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg