EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Fitch повиши рейтинга на руски градове, области

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Fitch повиши рейтинга на руски градове, области

mail16:33 | 21.08.2019прегледи 596 коментарикоментари 0


Международната рейтингова агенция Fitch Ratings повиши дългосрочни рейтинги по подразбиране на емитентите (IDRs) в чуждестранни и национални валути на Москва, Санкт Петербург, Ямало-Ненецки автономен окръг, Татарстан, Башкирия и Челябинска област до "BBB" от "BBB-", с прогноза за рейтинг - стабилна, съобщиха от агенцията, цитирана от РИА Новости.
Решението за повишаване на рейтингите на тези региони и градове е взето след съответно повишаване на рейтинга на Русия на 9 август до „BBB“ от „BBB-“.

„Всяко действие за оценка на IDR на Русия ще доведе до съответно действие за рейтинг на IDR на тези региони“, казват от Fitch.
Агенцията припомня, че следващият преглед на рейтинга на Москва е насрочен за 11 октомври, а Санкт Петербург - за 18 октомври.
В допълнение, агенцията потвърди IDR-та на региона Липецк в чуждестранна и национална валута на ниво "BB +", подобрявайки перспективата за него до положителна от стабилна.

 „Този ​​преглед отразява текущия напредък във фискалната дисциплина и стабилен, предпазлив подход към управлението на дълга и ликвидността“, пише агенцията.

 

 

 

 

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 896