EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Fitch: Кризата в двете банки = лошо управление

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Fitch: Кризата в двете банки = лошо управление

mail12:00 | 03.07.2014прегледи 1788 коментарикоментари 0


Неотдавнашното масово теглене на средства от двете най-големи в страната банки с преобладаващо българска собственост, показаха проблемите в корпоративното управление на компаниите, притежавани от местни лица. Това посочи днес международната рейтингова агенция Fitch, цитирана от Ройтерс.
Рисковете с ликвидността се засилиха за всички български банки, след двата случая на масово теглене на средства, настъпили бързо един след друг, отбелязва агенцията. Банките, които са предимно местна собственост /б.р. това не е вярно, в България има само 5 български банки, останалите са клонове на европейски банки/, обаче са по-уязвими към загуба на доверието на вложителите заради слабостите в корпоративното им управление, според рейтинговата агенция.
Международният валутен фонд (МВФ) посочи в доклада си за България от юни, че усилията "за намаляване на корупцията и непотизма, включително чрез независима регулация и одит, както и чрез мерки за възстановяване на върховенството на закона", са ключови за икономическия растеж, припомня Ройтерс.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg