EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Fitch: Китайските компании зле управлявани

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Fitch: Китайските компании зле управлявани

mail13:10 | 18.07.2011прегледи 567 коментарикоментари 0


Рейтинговата агенция Fitch днес предупреди за "слабостта" в управлението на китайските предприятия и липсата на "качествена информация" за акционерите след поредица от скандали, засягащи счетоводната отчетност на компании, чиито акциите се котират в чужбина, предаде Франс прес.
Някои предприятия са изложени на риск да бъдат обвинени в измама, понякога неоснователно, което може да попречи на опитите им да увеличат капитала си, според Фич."Някои обвинения са оправдани, други - не, а много са някъдепо средата", отбелязва Фич. Докладът проучва 35 предприятия. Китайските предприятия, чиито акции се търгуват на чуждестранни борси, се следят все по-изкъсо заради подозрения,
свързани именно с манипулиране на сметки. Тази година американските борсови власти спряха търговията с акции на множество китайски предприятия, обвинявайки ги в нередности като водене на двойно счетоводство или спестяване на информация, че тяхната одиторска компания се е отказала от тях. Според Фич не се очаква броят "на обвиненията и разследванията" да намалее в краткосрочен план.
 


Тагове: Китай, компании
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg