EUR 1.9558
USD 1.8275
CHF 2.0371
GBP 2.2603
CNY 2.2603
you tube
mobile version

Fitch запазва наблюдението си над САЩ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Fitch запазва наблюдението си над САЩ

mail12:08 | 05.06.2023прегледи 546 коментарикоментари 0


Рейтинговата агенция Fitch  запази наблюдението над САЩ, придружаващо оценката ААА за страната въпреки споразумението за тавана на дълга, предаде Франс прес. Двете камари на Конгреса на САЩ в два последователни дни одобриха законопроекта за вдигането на тавана на дълга. Fitch отчита, че това позволява на правителството на САЩ да изпълни задълженията си, но казва, че запазва наблюдението над страната, докато проучва цялото въздействие, което може да е оказала кризата и перспективите за траекториите в средносрочен план на бюджета и дълга.

Същевременно данните за безработицата в страната показват, че броят на заетите в САЩ извън селското стопанство през май е нараснал с 339 000 души, обяви Бюрото по трудова статистика в САЩ. Това е най-големият ръст на заетите от януари насам, когато бяха добавени 472 000 души. Анализаторите от Dow Jones очакваха броят на новонаетите да достигне 190 000 души, пише CNBC, като отбелязва, че това е 29-я пореден месец, в който показателят расте. 

Въпреки това, коефициентът на безработица се е увеличил до 3,7 на сто, след като бе на ниво от 3,4 на сто през април. Анализаторите очакваха показателят да достигне 3,5 на сто.

Средните почасови доходи са нараснали с 0,3 на сто за месеца, което отговаря на очакванията. На годишна база възнагражденията нарастват с 4,3 на сто, което е с 0,1 процентни пункта под прогнозата. Средната работна седмица е намаляла с 0,1 часа до 34,3 часа.


Тагове: Fitch, САЩ
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg