EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Fiat планира 10 хил. съкращения в Европа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Fiat планира 10 хил. съкращения в Европа

mail17:19 | 25.05.2009прегледи 568 коментарикоментари 0


fiat_bord11Италианската автомобилна компания Fiat обяви, че офертата й за придобиване на германската група Opel предвижда да бъдат съкратени по-малко от 10 000 работни места в Европа - доста по-малко спрямо твърдения на анализатори, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Днешното съобщение е първият официален коментар на компанията за офертата, представена в сряда на Opel и на британската автомобилна марка Vauxhall, и двете - подразделения на американския автомобилен гигант General Motors Corp.

Съкращенията може би ще обхванат цяла Европа, което означава, че"въздействието върху работната ръка в Германия може да бъде значително по-малко, отколкото твърдят анализаторите". Става дума за информации в

медиите, според които в Германия ще има 18 000 съкратени работни места.

Италианската група възнамерява да се слее с Opel  и Vauxhall, за да образува най-голямата автомобилна компания в Европа.

Fiat вече подписа сделка, с която стана най-големият акционер с контролен пакет акции в американския автомобилен гигант Chrystler.

Канадската компания за производство на автомобили части Magna,която също се стреми да придобие европейското  подразделение на General Motors, заяви днес, че няма да закрива никакви заводи в Германия, ако офертата й бъде одобрена, предаде ДПА.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg