EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Fiat не планира сливане с Chrysler

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Fiat не планира сливане с Chrysler

mail14:10 | 03.01.2011прегледи 574 коментарикоментари 0


Италианската автомобилостроителна група Fiat на този етап не планира да се слива с американския си партньор Chrysler LLC, заяви днес генералният директор на двете компании Серджо Маркионе, цитиран от Франс прес.
Той обаче посочи, че е възможно Fiat да използва опцията си за увеличаване на дяловия си капитал в Chrysler до 51 процента, когато американската компания се върне на борсата през 2011 година. Очаква се Chrysler да излезе отново на борсата през второто тримесечие на тази година, отбелязва АФП.
Маркионе присъства на церемония, организирана днес на Миланската фондова борса по случай първата търговия на акциите на Fiat Industrial - ново дружество, включващо земеделските и строителните превозни средства и камионите Iveco. При откриването на сесията акциите на новата компания се търгуваха за 9 евро (12,03 долара), посочва Асошиейтед прес.
Акциите на Fiat Automobiles SpA, която включва Fiat Group Autos, Maserati и Ferrari, се котираха за 6,90 евро.
Fiat държи 20 процента от капитала на Chrysler, откакто през юни 2009 година американският автомобилопроизводител излезе от процедура по фалит, припомнят агенциите. Италианската група постепенно придоби дял от 35 на сто и разполага с опция за увеличение до 51 процента, допълва АФП.
Анализаторите очакват двете компаниите да се слеят, въпреки че генералният директор заяви днес, че няма непосредствени планове за това, отбелязва Асошиейтед прес.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg