EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Facebook се отказва от Flash

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Facebook се отказва от Flash

mail08:35 | 26.12.2015прегледи 4886 коментарикоментари 0


Facebook спира използването на Flash на Adobe за показване на видеоклипове в социалната мрежа, пише BBC News. Facebook ще продължи да използва Flash за игри, но търси начини да промени и това. 
Уебсайтът е сред многото, които се отказаха от Flash. Смята се, че програмата носи рискове за сигурността, тъй като пропуските в нея често са врата за киберкрадци. 
Даниел Боулиг, програмист във Facebook, казва, че преминаването към HTML5 e помогнало на компанията да ускори разработването на системата й за работа с видео. HTML е базовият компютърен език, който стои в основата на глобалната мрежа. Специалистът допълва, че видео плейърът HTML5 функционира значително по-добре с приложения като четците за екрани, които се използват от хора със зрителни увреждания, например. 
Боулиг посочва, HTML5 плейърът е бил въведен преди известно време за малък брой членове на Facebook. Стартът не е бил едновременен за всички потребители, тъй като е имало проблеми. “Забелязахме, че голяма част от по-старите браузъри функционират по-лошо с HTML5 плейъра, отколкото със стария Flash плейър,” казва той. “Наблюдавахме повече грешки, по-дълго време за зареждане и по-негативно преживяване като цяло.”
Facebook е използвал двата плейъра едновременно, докато се изчистят грешките. Стабилността на новия видео плейър в момента е убедила социалната компания да го въведе като плейър по подразбиране. /Агенция "Фокус"


Тагове: Flash, Facebook
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4177