EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Facebook активизира рекламната си дейност

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Facebook активизира рекламната си дейност

mail14:38 | 03.05.2010прегледи 743 коментарикоментари 0


Действията на Facebook да изнесе социалните си функции в мрежата може да активизира рекламния бизнес на компанията и да увеличи конкуренцията на доминиращите в рекламния бизнес компании, съобщава Reuters.
Facebook, където има регистрирани над 400 млн. потребители, е най- посещавания сайт в САЩ, сочат данни на comScore. В същото време рекламната дейност на компанията не особено развита. Доминиращо място в рекламния бизнес сега заема Google Inc., където множество уеб портали и мрежи се борят за милиарди долари от графично представяне на реклами.
С инициативите по излизане извън границите на социалния сайт Facebook.com, компанията формира новата рамка за рекламиране в Интернет, отбелязва Reuters.
Чрез проекта с името Open Graph прави прехвърлянето на потребителите между сайтовете значително по- непосредствено. Така например постелил на сайта CNN.com харесва дадена новината и щраквайки върху бутона “Like” може да види кои от неговите приятели от Facebook също са харесали това или подобно съдържание в други уеб сайтове.
Подобно решение ще даде на Facebook много стабилна позиция на рекламния пазар, смятат експерти.
През първата седмица от старта на инициативата, 50 000 сайта са заявили желание да за включване в инициативата, сочат данни на компанията.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg