EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Facebook & Twitter променят правила за реклами

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Facebook & Twitter променят правила за реклами

mail14:32 | 28.05.2018прегледи 2281 коментарикоментари 0


Facebook и Twitter обявиха промяна в правилата си, по които публикуват политически реклами, предаде Business Insider.

Микроблогинг платформата заяви, че рекламодателите, платили за политически реклами за САЩ, ще трябва да се идентифицират и да доказват, че се намират в страната, като предоставят проверен адрес за кореспонденция. Новите правила ще се отнасят до всички реклами, които може да повлияят на резултатите от избори.

Google и Facebook вече обявиха подобни мерки за проверка, готвейки се за изборите в САЩ в средата на президентския мандат на Доналд Тръмп.

Facebook обяви, че ще разширява изискванията си към рекламите, които засягат разделящи обществеността въпроси като контрола над оръжията и абортите, дори ако самите реклами не подкрепят конкретен кандидат. Когато потребителите кликнат върху подобна реклама, ще бъдат отвеждани на страница с допълнителна информация, включително колко хора са видели рекламата и кой е платил за нея.

Върховният съд на американския щат Калифорния постанови, че социалните медии ще трябва да предават публично достъпната информация за потребители, ако тя се изисква в съдебни дела.

Адвокати на социалните медии смятат, че законите за защита на личните данни не позволяват това и че ответниците по подобни искове имат други начини да се сдобият с информацията. Върховният съд се намеси, след като ответник, обвинен в убийство в Сан Франциско, поиска видеозаписите и други данни, публикувани в социалните медии Facebook и Instagram от жертвата и един от свидетелите.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg