EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

F1: Пистата в Сочи трета по дължина

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

F1: Пистата в Сочи трета по дължина

mail06:20 | 25.04.2013прегледи 770 коментарикоментари 0


Трикратният световен шампион Себастиан Фетел направи история отново, като се превърна в първия пилот от Формула 1, който посети Sochi Olympic Park Circuit в Сочи, Краснодар, Русия.
Фетел, който наскоро бе назначен на длъжността директор експлоатационни качества на Infiniti, бе придружен от бившия пилот от Формула 1 Дейвид Култард в управлението на пистата, която все още се изгражда, зад волана на FX Vettel Edition и други модели на Infiniti.
След това пилотът обиколи спортното съоръжение с официални лица от руската управа и Formula Sochi, организатор на състезанието, преди да даде коментар за пистата на пресконференция, която се проведе на олимпийската ледена площадка.

След изграждането 5,8-километровото трасе Sochi Olympic Park Circuit, където ще се проведат още зимните олимпийски игри през 2014, ще стане третото по дължина в календара след "Спа-Франкоршан" в Белгия и "Силвърстоун" във Великобритания.
Олег Забара, заместник генерален директор на OJSC Cente OMEGA, отговорник за организацията на ГП на Русия, коментира: "Пистата в Сочи е част от постолимпийската програма, проектирана да използва инфраструктурата, която се строи за зимните игри. Изграждането на пистата и основните сгради върви по план и през 2014 светът ще види ново трасе от световна класа. Домакинството на кръг от Формула 1 e ключов проект за страната, представяйки статуса и имиджа на модерна Русия”.
Първото в история състезание от Формула 1 в Русия ще се състои през 2014 г. Интеграцията на инфраструктурата на олимпийското градче е ключова за съоръжението.

Факти за пистата за Формула 1:
Дължина на пистата: 5,854 км
Максимална скорост: 320 км/ч
Брой завои: 18
Обща застроена площ на пистата и инфраструктурата: 36 ха
Строител и организация OJSC Center OMEGA
Дизайн: Tilke GmbH & Co.KG

Източник: Агенция Speed-Press
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg